Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

Última Festa Major de la darrera Comissió

Imatge
La Comissió de la Festa Major s'acomiada després de quatre anys, en què ha transformat la festa gran de la ciutat i potenciat la seva oferta, participació, descentralització i personalitat pròpia. Pròximament, es convocarà la constitució de la nova.

La Comissió de la Festa Major és l'òrgan d'assessorament, coordinació, debat i consulta, sense personalitat jurídica pròpia, que treballa conjuntament per elaborar el programa de festes. Va néixer fa uns anys amb l'objectiu d'afavorir la participació ciutadana i ha consolidat un model propi de Festa Major, on la participació de les entitats és un dels pilars fonamentals. Aquesta Comissió està formada per: dos representants dels partits polítics designats pel Consell d'Administració del PMC; quatre representants de les entitats culturals; un de les juvenils; un de les veïnals; un de les entitats esportives; i dues persones a títol individual; a més del President del PMC i de tècnics de Cultura, Joventut i del PAME.

Àmplia oferta
Per elaborar el programa s'ha buscat apostar per la varietat, aconseguint així una festa per a tots els publics i gustos. Entre les activitats del programa destaca l'espectacle Nueva York en un poeta, a càrrec d'Alberto San Juan, amb una prèvia de dansa dedicada a Lorca; el concert de Tribade la nit de dissabte als Pinetons; el de Wax&Boggie diumenge i els grups d'animació infantil Xiula i Xics&Roll Band. També es manté l'Holi dissabte i el Centre Cultural acollirà una exposició amb fotos de la Festa Major dels darrers quatre anys. La programació elaborada per la subcomissió infantil inclou l'espai del petit lector a la plaça de Pere Quart, el Correaigües amb la Xamuskina com a gran protagonista o l'espai de tallers a Pere Quart el dilluns al matí.

Participació
Un any més la Festa Major de Ripollet ha buscat comptar amb totes les entitats municipals, que han aportat el seu gra de sorra per fer d'aquesta la festa més participativa. Amb una organització que va començar a treballar el passat mes d'octubre, analitzant la Festa Major 2018, s'ha elaborat un programa que busca que cada ripolletenc i ripolletenca es faci seva la festa. La Comissió organitzadora, amb les seves quatre subcomissions, ha tingut molt en compte també l'Any de les Arts Escèniques per donar protagonisme a les entitats culturals relacionades amb el teatre, la dansa, la màgia, el circ i la música. Aquesta Festa Major també hi haurà, un any més, l'estand de Ripollet Ràdio fent programació en directe de divendres a diumenge i el servei de Bus Pollet.

Descentralització
Un dels grans objectius de la Comissió de Festa Major els últims quatre anys ha estat portar la Festa Major a tots els barris, per fer que cada ripolletenc tingui actes a prop de casa. Pel que fa als espais, s'ha apostat per convertir la plaça del Molí en una zona de concerts. Als barris de Pont Vell, Can Mas, Pinetons i Can Clos, s'afegeix Sant Andreu com a escenari, on es farà una gran festa dedicada als animals. A la plaça Clos hi haurà l'escenari del Mercat de la Vinya, amb una gran varietat d'activitats.

Personalitat pròpia
El Mercat de la Vinya, que ha tingut una subcomissió pròpia, ocuparà novament el nucli antic i buscarà oferir una programació d'activitats lligades a la tradició i el passat vitivinícola de la vila. També es voldrà donar protagonisme al paper de la dona pagesa, amb uns tastos de vins i olis a càrrec de dues dones, una pagesa i una enginyera agrònoma. Per conservar la personalitat pròpia ripolletenca, s'ha fet un treball de camp, que ha consistit en entrevistes a testimonis de gent que havia viscut la vinya, des de diferents òptiques, sobretot dones, per posar en valor la història d'un Ripollet agrari i de vinya, tan desconegut per molts avui dia.


19/8/2019


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior