Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

Les empreses locals inicien el camí cap a la simbiosi industrial

Imatge
Des d'aquest dilluns, 30 de setembre, l'empresa More Squared SL de Ripollet acull a les seves instal·lacions una exposició sobre Simbiosi Industrial al nostre territori, amb el suport del servei d'empresa i emprenedoria de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic. Es tracta d'una mostra cedida pels ajuntaments de Barberà del Vallès, Sabadell i Sant Quirze del Vallès que pretén fomentar l'economia col·laborativa. La Simbiosi Industrial és l'aprofitament per part d'una empresa dels residus, fluids o emissions generats per una altra, incorporant-los al seu procés productiu.
L'objectiu d'aquesta mostra, que preveu itinerar per altres empreses locals, és que tant els seus treballadors, com clients i proveïdors, coneguin una mica més que és i com funciona l'economia col·laborativa, per tal d'estudiar i compartir possibles experiències al nostre municipi i conèixer exemples reals de simbiosi industrial que ja es donen a municipis de la nostra àrea d'influència.

Des de More Squared SL, una de les fundadores de l'Associació d'empreses de Ripollet, el seu gerent, Argimiro Morenilla, ha explicat que ja fa 10 anys que treballen en l'àmbit de l'ecodisseny, utilitzant producte de proximitat i pintures sense dissolvents que no requereixen temperatures tan altes com abans i redueixen el consum de combustible. Per a Morenilla, l'economia col·laborativa és un pas més en aquest sentit i esperen començar a estudiar possibilitats de reaprofitament de residus i compres compartides de matèries primeres. També es preveu fomentar la sostenibilitat industrial i ambiental des de l'Associació d'Empreses de Ripollet.   

Des de l'Àmbit de Desenvolupament Econòmic es treballa des de fa temps per identificar bones pràctiques que ja s'estan realitzant i difondre-les entre el teixit industrial. A més, s'ha format personal directiu i tècnic de diferents empreses locals perquè puguin identificar pràctiques de simbiosi industrial i els han facilitat els recursos per a poder-les posar en marxa. També es posa a disposició de les empreses personal especialitzat que a què pugui diagnosticar possibles actuacions a realitzar. Les empreses interessades poden contactar amb el Servei a empreses i emprenedoria l'Àrea de Desenvolupament Econòmic al telèfon 935 807 642 i a través del correu electrònic ctorruella@ripollet.cat.

Foto 1: Exposició a l'entrada de la porta de càrrega de l'empresa. 
Foto 2: Argimiro Morenilla, gerent de More Squared SL i Julián Bermejo, assessor de l'empresa, davant l'exposició. 



Més imatges:
ImgBox1

3/10/2019


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior