Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

Torna la campanya per a la detecció precoç del càncer de còlon i recte

Imatge
El Departament de Salut, a través de l'Hospital Parc Taulí, ha tornat a desplegar a Ripollet el Programa poblacional de detecció precoç del càncer de còlon i recte, com ja va fer l'octubre de 2017. Al Vallès Occidental, el Programa està coordinat per l'Oficina Tècnica de Cribatge de Càncer del Parc Taulí i compta amb al col·laboració dels metges de capçalera i farmàcies. El programa s'adreça a homes i dones d'entre 50 i 69 anys i consisteix a fer-se una senzilla prova a casa per detectar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista.

El càncer de còlon i recte és un dels més freqüents entre els homes i dones de més de 50 anys. La majoria dels CCR es desenvolupen a partir de petites lesions (pòlips) de l'interior del còlon o intestí gros que, en alguns casos, poden acabar transformant-se en un càncer. Si es detecta a temps, és més fàcil de tractar.

A Ripollet, l'oficina tècnica del Cribatge del Càncer del Parc Taulí ha enviat al voltant de 8.000 cartes d'invitació individual a les persones que consideren població diana, acompanyades d'un fulletó informatiu i d'un llistat de les farmàcies on es pot anar a recollir la prova. Les persones que vulguin participar s'han d'adreçar amb la carta a qualsevol de les farmàcies adherides al programa, que a Ripollet són les següents:

1. Farmàcia Selva (c. del Calvari, 3)
2. Farmàcia Auditori (c. de La Lluna, 6)
3. Farmàcia Costa (c. de Ntra. Sra. del Pilar, 10)
4. Farmàcia Pinetons (c. del Palau Ausit, 1)
5. Farmàcia Rizal (c. del Rizal, 1)
6. Farmàcia Sant Andreu (c. de Sant Andreu, 4 - Locals 2 i 3-)
7. Farmàcia Rambla (Rbla. de Sant Jordi, 89)

El/la farmacèutic/a comprovarà també si les persones participants no presenta criteris d'exclusió, recollirà la carta d'invitació, li facilitarà gratuïtament la prova per a obtenir una petita mostra de femta i li explicarà com procedir. Les farmàcies faran arribar les mostres al laboratori de l'Hospital Parc Taulí, on s'analitzaran. En cas de resultat negatiu, serà informat per carta al participant. Encara que el resultat de la prova es trobi dins de la normalitat, si la persona té molèsties, ho ha de consultar amb el seu metge. Si el resultat és positiu, és probable que hi hagi alguna lesió benigna (només en un 5% amb sang en femta és per la presència d'un càncer). En aquest cas l'Oficina Tècnica de Cribatge de Càncer es posarà en contacte telefònicament amb el participant i el citarà a la consulta de Cribratge.

Per qualsevol dubte, es poden adreçar les consultes als professionals de les oficines de farmàcia adherides a la campanya, al metge de capçalera o directament amb l'Oficina Tècnica (937 458 378 - 936 933 149, prevenciocolon@tauli.cat).

Més imatges:
ImgBox1

9/10/2019


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior