Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

Ripollet analitza el seu ecosistema industrial per impulsar l'economia verda i circular al municipi

Imatge
L'anàlisi, a càrrec de l'Institut Cerdà i finançat per l'AMB, pretén detectar oportunitats i millorar els processos productius de les empreses locals 

Juntament amb Cervelló, Molins de Rei i Sant Cugat del Vallès, Ripollet és un dels quatre municipis seleccionats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que han començat els treballs d'anàlisi dels seus polígons d'activitat econòmica des de la perspectiva de l'ecologia industrial. L'objectiu és detectar oportunitats per a la millora dels processos productius així com per al desenvolupament de projectes de col·laboració des de la perspectiva de la simbiosi industrial.

Aquesta primera visió integrada de l'ecosistema industrial metropolità s'obtindrà a través de l'Institut Cerdà, entitat contractada per l'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic, que va començar a planificar els treballs el passat mes de setembre. A hores d'ara s'ha realitzat una primera trobada entre l'Ajuntament de Ripollet, l'Institut Cerdà i l'AMB i s'espera ben aviat fer una sessió informativa amb tècnics. Es tracta d'analitzar aspectes com el tipus d'energia, consums, i tipus de residus que generen les empreses de Ripollet, per tal de proposar i implementar canvis que optimitzin la seva producció i siguin més respectuosos amb el medi ambient.

Suport a l'economia verda i circular
Aquest estudi forma part del servei de suport a l'economia verda i circular que l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB va posar en marxa el passat mes de juliol i que opera a 20 municipis metropolitans. Aquest servei va néixer per fomentar l'expansió d'aquestes pràctiques entre les empreses del territori i per assistir els municipis en les seves polítiques de desenvolupament econòmic, amb l'objectiu compartit d'impulsar la transformació dels teixits econòmics i la competitivitat de les empreses sota els principis de l'economia verda i circular. L'objectiu de l'AMB és que durant el present mandat es pugui completar l'anàlisi de l'ecosistema industrial amb les dades del conjunt dels 36 municipis metropolitans.

NdP


11/12/2019


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior