Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

La Crida Nacional exposa a Ripollet la voluntat d'organitzar-se de cara a les noves eleccions

Imatge
El passat divendres, 14 de febrer, la Crida Nacional va presentar-se al Centre Cultural. L'acte va servir per donar-se a conèixer a la ciutadania de Ripollet i començar a configurar una formació política de cara a les pròximes eleccions catalanes.

L'acte va anar a càrrec de Toni Morral, secretari general de la Crida Nacional per la República, actual diputat i alcalde de Cerdanyola per ICV entre els anys 2003 i 2009. Morral va començar fent un repàs i una reflexió del context en el qual es troba Catalunya, remuntant-se fins fa uns deu anys amb la sentència de l'Estatut. Va destacar que actualment Catalunya és una nació que té dret a decidir el seu propi futur i respondre als problemes que afecten el món, mentre, segons va afirmar, la resposta de l'Estat era la repressió.

Seguidament, Morral va parlar de l'evolució de la Crida Nacional des del mateix 1 d'octubre de 2017 amb el referèndum per la independència, destacant la unitat com a punt clau per assolir els objectius marcats. En aquest sentit, va subratllar que la Crida va néixer com un moviment polític lligat a l'1 d'octubre i, a la vegada, amb la voluntat d'agrupar i fer de paraigües de tot l'independentisme.

La Crida Nacional actualment s'està formant arreu del territori però Morral remarcava que li faltava cobrir part. Estan treballant actualment a organitzar comissions territorials, sectorials i ideològiques que donin forma al grup polític.

L'aspecte fonamental i que reivindica principalment la Crida, va argumentar Morral, és l'amnistia, però no entesa com una amnistia jurídica d'alliberament de persones empresonades o represaliades, sinó entesa com un reconeixement que no va haver-hi cap delicte.

És per això que apel·lava a una unitat de tots els partits independentistes de cara a les noves eleccions però, envers la impossibilitat d'assolir-la, constituir-se en una nova organització política que englobi les lluites i les reivindicacions dels anomenats "hereus de l'1 d'octubre".

FFC

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2

17/2/2020


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior