Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

L'Ajuntament garanteix l'atenció a les dones en situació de violència masclista

Imatge
  • Drets Socials manté l'atenció telefònica i per correu electrònic del SIAD i recorda l'existència del telèfon gratuït 24 h 900 900 120 de l'Institut Català de les Dones.

  • També es demana la col·laboració ciutadana i es recorda l'existència de la xarxa d'establiments lliures de violència masclista, on hi ha adherides un bon nombre de farmàcies.

Davant l'actual situació excepcional derivada de l'emergència sanitària pel Covid-19 i a causa de la situació de vulnerabilitat que suposa el confinament a casa per a les dones que pateixen situacions de violència masclista i els seus fills i filles, l'Ajuntament de Ripollet vol recordar que es manté l'atenció telefònica i per correu electrònic del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Ripollet (SIAD).

Telèfons de Drets Socials: 935 046 006 - 670 291 976 - 670 291 716 - 680 241 330
A/e: siad@ripollet.cat

D'altra banda, recordem que existeix la Línia 900900120 de l'Institut Català de les Dones, d'atenció a dones en situació de violència masclista. Es tracta d'un servei telefònic confidencial i gratuït que atén durant les 24 hores els 365 dies de l'any.
A nivell nacional, també teniu a la vostra disposició el telèfon 016.

Col·laboració ciutadana i xarxa local
Una convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de violència amb l'agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar als serveis, trobar suport de familiars, amistats, o professionals.
A més de demanar a familiars, veïnatge i amistats de dones en relacions tòxiques i violentes que estiguin més atents a la situació al llarg del confinament, recordem que l'Ajuntament va endegar fa unes setmanes la campanya d'identificació d'establiments lliures de violència masclista i que tot i que la majoria resten tancats, formen part de la xarxa diferents farmàcies locals on poden adreçar-se per demanar ajuda.


Més imatges:
ImgBox1

22/3/2020


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior