Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

S'inicia a Ripollet una estratègia de contenció de la transmissió comunitària de la Covid-19

Imatge
Aquest dimecres, 5 d'agost, personal sanitari del CatSalut iniciarà un sistema de contenció de la transmissió comunitària de la Covid-19 a la zona de Can Tiana i el Pont Vell, segons ho han concretat aquest matí responsables de diversos àmbits del CatSalut (SEM, atenció primària i coordinació hospitalària) amb els responsables municipals encapçalats per la tinent d'alcalde de Salut Pública, Meritxell Caler.

Així, a partir de dimecres, el personal sanitari visitarà cada domicili dels blocs on s'ha detectat una incidència major per tal de fer un test PCR a totes les persones que hi viuen. També dimecres quedarà instal·lada una carpa del SEM al parc Maria Regordosa, per tal que totes les persones dels barris de Pont Vell i Tiana puguin acostar-se a fer-se aquest test.
La carpa del SEM estarà oberta des de dijous, dia 6, fins dissabte, dia 8 d'agost, de 8.30 a 13 i de 17 a 21 h, per tal de donar el major servei possible a la població dels barris.

A partir d'aquest mateix dimarts a la tarda, el personal sanitari dels CAP contactarà telefònicament amb les persones a qui faran els tests a casa. Aquesta comunicació estarà reforçada per agents cívics de l'Ajuntament, que s'encarregaran de resoldre els dubtes que pugui generar aquesta situació entre els veïns i veïnes.

Segons explica la tinent d'alcalde, Meritxell Caler, "es tracta d'una mesura proactiva per tal de contenir la transmissió comunitària del virus i evitar així possibles situacions futures més complicades" i que "és una estratègia pilot que estan aplicant al nostre territori que pot donar tranquil·litat als veïns i veïnes del municipi".

A la imatge adjunta podeu trobar les quatre situacions possibles i com actuar davant les proves PCR que s'ofereixen: si sou veïns dels carrers anunciats és altament recomanable fer la prova, si sou veïns del barri però no dels carrers és recomanable anar-hi tant si sou de Ripollet com de Cerdanyola, si sou ripolletencs d'altres barris però que feu vida social o laboral a Pont Vell i Can Tiana també convé fer-lo i, en qualsevol altre supòsit, es recomana trucar al CAP de referència en cas de tenir símptomes i seguir amb les mesures de prevenció de distància, higiene de mans i mascareta. També s'adjunta un pdf amb preguntes freqüents sobre les proves PCR.

NdP

Més imatges:
ImgBox1
Icona Enllaç a fitxer extern
 [Obrir]

6/8/2020


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior