Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

Salut confirma el negatiu de tots els PCR de Can Mas en una setmana d'augment preocupant de casos

Imatge
Ripollet va registrar del 5 a l'11 d'octubre un total de 45 casos positius, 6 més que la setmana anterior, amb una incidència que supera els 120 casos per cada 100.000 habitants.

Personal de l'ICS va realitzar el passat 8 d'octubre un total de 137 test a dos edificis de la rambla de Sant Jordi, 111 porta a porta i la resta al CAP Ripollet. Tots amb un resultat negatiu, igual que els realitzats a infants i docents de l'Escola Bressol Pública La Verema. Aquestes dades contrasten amb l'augment significatiu de casos positius de Covid19 en les darreres setmanes a Ripollet i, en general, a la comarca del Vallès Occidental, amb una corba temporal epidèmica en pendent ascendent. Segons el darrer informe facilitat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya a l'Ajuntament, amb data de 15 d'octubre, l'evolució a la comarca és preocupant, amb una tendència d'augment molt important. A Ripollet, la setmana del 5 a l'11 d'octubre es van detectar un total de 45 nous casos positius de Covid19. La setmana anterior va ser de 39, en contrast amb els 27 registrats ara fa 3 setmanes. Així, la incidència setmanal per cada 100.000 habitants ha arribat a 121,6 i el risc de rebrot s'ha situat en un 268.

Les dades de Ripollet són una mica inferiors a la mitjana de la comarca, amb 1.377 casos registrats l'última setmana, una incidència de 148,8 i un risc de rebrot de 304,7. Pel que a ingressos hospitalaris, el 13 d'octubre hi havia un total de 227 persones hospitalitzades al Vallès, 39 més que la setmana anterior, 23 d'elles a l'UCI. Les gràfiques demostren que el nombre de persones ingressades per COVID19 a la comarca s'ha estabilitzat a màxims. Pel que fa als casos positius per grups d'edat, el grup amb més casos continua essent el de 35 a 54 anys, tot i que preocupa l'augment de positius en el grup de 15 a 24 anys. La setmana passada, un total de 377 joves vallesans van donar positiu.

El nombre de PCR ha augmentat en les últimes setmanes, arribant a 28.831 proves PCR la setmana del 5-11 d'octubre a les dues comarques vallesanes, però la positivitat no ha baixat, sinó que la proporció de positius és la més alta des de principis de juliol, arribant a superar el 12% en adult de més de 25 anys i augmentant en totes les franges d'edat respecte a la setmana anterior.

Aquesta situació, estesa arreu de Catalunya, és la que ha motivat la decisió de la Generalitat d'aplicar les noves restriccions que van entrar en vigor ahir divendres amb l'objectiu de frenar els contagis i que es mantindran, com a mínim, fins al 30 d'octubre. 

19/10/2020


Ombra inferior
Logo peu
Ombra inferior