Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | Plànol
[Ocupació]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupació
      Aules
      Servei d'Ocupació Local
      Tallers
   Ocupació virtual
      Correu a Ocupació
      Impresos
      eFactura
      Contractació Pública
      Licitació Electrònica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentació
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Els actes del 8M comencen amb #EnsMovemPel8M

Imatge
Sororitat i participació són els objectius principals del programa d'actes sorgit de l'Ajuntament i les entitats que formen la Taula Feminista, entre ells un espectacle col·lectiu al Teatre Auditori i l'activitat #EnsMovempel8M.

Amb el 8M de 2020 com a referent, essent l'últim gran acte participatiu que es va celebrar als carrers de Ripollet abans del confinament per la COVID-19, i en el marc de l'actual situació sanitària, l'Ajuntament de Ripollet ha configurat el programa d'actes d'enguany, amb la participació de diferents col·lectius de la Taula Feminista, novament sota el lema 'Juntes som més fortes'. "Després d'aquest any, encara és més vigent aquesta necessitat de continuar amb aquesta lluita i fer-la més visible, perquè ha quedat molt palès amb aquesta crisi que les dones estem a les primeres línies de totes les cures. El virus ha perjudicat als col·lectius més vulnerables i, principalment, a les dones, com ara dones estrangeres sense papers, dones grans i també les dones joves", explicava la regidora de Feminismes, Txell Caler, durant la roda de premsa de presentació del programa. 

La imatge principal d'enguany és la del braç d'una dona gran, amb la intenció de visibilitzar les dones "reals" i "no perfectes", especialment, les dones grans. En aquest sentit, el concepte transgeneracional el trobem a diversos actes del programa, com és l'espectacle teatral del 6 de març, les diverses taules rodones o el cara a cara que emetrà Ripollet Ràdio el mateix dia 8 de març. Activitats en línia, 4 exposicions sobre dones i feminisme, un taller sobre sexualitat per a joves i la presentació dels resultats del procés participatiu 'El futur és lila' són altres de les activitats organitzades des de diferents àrees de l'Ajuntament. A més, el programa inclou activitats organitzades per l'Institut Lluís Companys i el Comitè de Dones de Ripollet.

#EnsMovempel8M



Una de les activitats destacades del programa és el repte esportiu sota el lema "Ens movem pel 8M". Com explica Txell Caler, "no ens volem quedar parades i ens volem cuidar i crear sororitat, perquè veiem molts petits grups de dones sortir a moure's i creant espais que són molt necessaris per socialitzar". L'any passat es va dur a terme la primera iniciativa d'Esports en el marc del 8 de març, amb la participació de gairebé un miler de dones. Enguany, com explica Andrea Guijarro, regidora d'Esports, "no volíem perdre aquesta iniciativa, tot i que les condicions que tenim no ens permeten fer un acte similar, però l'esperit i la il·lusió la mantenim". Guijarro recorda que "Quan estàvem confinades, l'esport va ser una de les sortides que moltes persones vam tenir, no només per mantenir-nos físicament sinó també emocionalment". Així, aquest 8M, es fa una crida a totes les dones del municipi a moure's, compartint els seus propis reptes esportius, a les xarxes socials, de l'1 al 7 de març. El repte es pot fer a peu, corrent, nedant o amb qualsevol altra modalitat esportiva. L'objectiu és que sigui un repte inclusiu, on participin dones amb mobilitat reduïda i de totes les edats, convidant també a les entitats i gimnasos locals a sumar-s'hi. Es pot fer de forma individual o en grups reduïts, sempre respectant les mesures de seguretat establertes contra la COVID-19.

Totes les dones que comparteixin el seu repte, esmentant a @ripolletesports (Facebook o Instagram) amb l'etiqueta #EnsMovempel8M, rebran un obsequi commemoratiu. Condicions AQUÍ.


Més imatges:
ImgBox1

4/3/2021


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email






ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinançament de:

Consell Comarcal      Diputació de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei Català Ocupació