Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a

Oberta la preinscripció per al Programa de Formació i Inserció 2021-2022

Imatge
Donat l'èxit del curs actual, l'oferta formativa dels PFI continuarà vinculada a tasques de cultiu i jardineria i a cuina i càtering, en el marc del projecte Ripollet Vital. El 88% del l'alumnat d'aquest curs ha presentat la sol·licitud per continuar estudiant cicles formatius.

El Programa de Formació I Inserció - PFI, que es va iniciar l'octubre de 2020 amb dues noves especialitats - Auxiliar d'hoteleria: cuina i càtering i Auxiliar de vivers i jardins- mantindrà pel curs vinent l'oferta formativa. Les noves especialitats s'emmarquen en el projecte Ripollet Vital, que vol desplegar una nova línia formativa i ocupacional vinculada al cultiu de la vinya i al vi, així com a aspectes com la sostenibilitat, el producte de proximitat i la visió de gènere. Ripollet Impulsa ja ha obert les preinscripcions del jovent que vol participar en el PFI 2021 - 2022. Durant els mesos de juny i juliol realitzaran el procés selectiu de les 15 places disponibles per a cada especialitat formativa, amb la previsió d'iniciar els cursos durant el mes de setembre. Aquest curs, han participat un total de 30 alumnes i 4 de cada 5 han manifestat la seva voluntat de continuar estudiant.

Malgrat la situació de la Covid-19, els PFI s'han desenvolupat amb certa normalitat aquest curs, utilitzant recursos formatius en línia i mantenint totes les mesures de seguretat, sobre les quals han rebut formació, a l'hora d'utilitzar les aules de cuina i els espais d'horta i jardineria. L'alumnat també ha realitzat diferents sortides i accions de coneixement de l'entorn, ha rebut visites i xerrades d'empreses locals i han participat activament en activitats com la lectura del 8M al Teatre Auditori del Mercat Vell o la visita a la Fira 'Connecta't a l'FP'.

La formació professional en l'àmbit de cuina i càtering ha permès l'aprenentatge en tècniques de preelaboració, processos d'elaboració culinària i preparació i muntatges de càtering. En el cas de vivers i jardins, aquests estudis capaciten per dur a terme tasques auxiliars en cultius, en producció de planta en hivernacles o en centres de jardineria, col·laborant en la preparació del terreny i en la implantació i manteniment de jardins, parcs i zones verdes, així com rebre i condicionar flors i plantes. Aquest any ha permès recuperar gran part de la zona d'horta de Ripollet, ubicada al costat del polígon industrial del Molí d'en Xec.

Actualment, l'alumnat està realitzant el període de pràctiques a les empreses, completant el currículum del PFI de 180 hores en centres de treball. Ca destacar el gran nombre d'empreses locals que ha volgut formar part del PFI, per tal que l'alumnat pugui combinar la formació amb l'experiència, així com a les entitats que, desinteressadament, han ajudat en la tasca formativa.

A més, els i les joves del PFI han estat preparant-se per a les proves trimestrals i l'avaluació extraordinària que els permet l'accés a inscriure's a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Aquest any ha presentat la sol·licitud el 88% de l'alumnat.

Ripollet Impulsa ja ha obert les preinscripcions del jovent que vol participar en el pròxim PFI 2021 - 2022. Durant els mesos de juny i juliol realitzarem el procés selectiu de les 15 places disponibles per a cada especialitat formativa, amb la previsió d'iniciar els cursos durant el mes de setembre.

Les persones de 16 a 21 anys interessades a inscriure's poden fer-ho a l'adreça electrònica formacio@ripollet.cat o bé trucant al telèfon de Ripollet Impulsa 935 807 642.

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2

7/6/2021


Ombra inferior




Logo peu
Ombra inferior