Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
La Creu Roja Cerdanyola Ripollet Montcada realitza prop de 60.000 intervencions

Imatge
La Creu Roja Cerdanyola Ripollet Montcada ha presentat la seva memòria d'activitat de l'any 2018. En el recull s'observa una tendència creixent respecte anteriors edicions, tant en l'àmbit de les intervencions (+22.83%) com en el dels beneficiaris/es (+701 persones ateses). D'aquestes, cal destacar el repunt d'usuaris i usuàries de la tercera edat, que troben en l'entitat un espai on fugir dels estereotips de la vellesa i practicar un estil de vida actiu i saludable.

A banda de l'acció directa, l'organització ha reforçat la sensibilització i la formació, dues potes cabdals que l'any 2018 han arribat a les xifres de 5526 persones sensibilitzades i a 1271 persones formades, en àmbits tan diversos com la prevenció d'accidents, la salut, els drets humans o el feminisme.

Pel que fa als seus ingressos, l'entitat ha augmentat considerablement el percentatge de recursos propis respecte a altres anys. Així, el 2016 aquests suposaven un 38.12% i el 2018 superen la meitat del pressupost (50.28%), en què destaquen les aportacions dels socis i sòcies o la recaptació gràcies al Sorteig d'Or de la Creu Roja. Amb tot, l'entitat ha hagut de fer reajustaments pressupostaris perquè manca finançament per cobrir tots els projectes que porta a terme. Tot i això, gràcies a l'esforç dels voluntaris i voluntàries han pogut mantenir i fins i tot superar tant les intervencions com les persones ateses d'anys anteriors.

La lluita contra la pobresa no disminueix
Tot i que les xifres macroeconòmiques semblen indicar una millora, si comparem les dades de la memòria 2018 amb les d'anys anteriors, els projectes i recursos destinats a la lluita contra la pobresa no han disminuït. De fet, des de l'organització s'alerta de la cronificació de les desigualtats socials i s'han mantingut i fins i tot ampliat el ventall d'accions per a pal·liar-ho. Entre elles destaquen programes d'ocupació per a col·lectius vulnerables, projectes per lluitar contra la pobresa energètica, ajudes alimentàries i/o sanitàries, entre d'altres. Per a aconseguir-ho, l'entitat mantén la coordinació amb els diferents ajuntaments i agents del territori, sumant esforços per a millorar la situació dels més desfavorits de la societat. De fet, la major part de les intervencions del 2018 (34.477 d'un total de 59.725) han estat destinades a millorar les condicions de vida dels col·lectius vulnerables (famílies en situació de pobresa severa, infància en risc d'exclusió, immigrants i refugiats, persones amb diversitat funcional, dones en situació de dificultat, persones grans, etc.).

Prevenció i salut, l'ADN de l'entitat
Tot i que l'escenari actual és canviant i presenta nous reptes, l'entitat ha sabut adaptar-se a les demandes de la societat sense renunciar al seu ADN. Així, la promoció dels primers auxilis, la prevenció en salut i els serveis preventius de socors continuen essent cabdals per a l'entitat. L'any 2018 es van realitzar 108 intervencions a les tres poblacions veïnes, atenent un total del 279 persones.

NdP

Icona Enllaš a fitxer extern
 [Obrir]

19/9/2019


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ