Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
La Biblioteca de Ripollet des de casa

Imatge
La Generalitat ha creat un carnet de Biblioteca temporal per a que tota la ciutadania se'n pugui beneficiar dels recursos online
Des del moment en què es va decretar el tancament dels equipaments bibliotecaris de tota Catalunya per la crisi sanitària provocada pel coronavirus, un dels serveis que ha patit una demanada creixent ha estat l'accés a eBiblio, la plataforma de llibres electrònics de les biblioteques catalanes. Aquest servei dona accés a més de 100.000 documents digitals entre llibres electrònics, audiollibres, música i pel·lícules, i per emprar-lo només és necessari validar-se a través del carnet de la biblioteca.

Les dades fetes públiques pel Departament de Cultura de la Generalitat informen de que l'accés a eBiblio va augmentar un 500% entre els dies 13 i 14 de març i el préstec de llibres va créixer un 150%, el que demostra aquest increment d'usuaris.

Amb la finalitat de garantir el funcionament òptim d'aquest servei, s'han adoptat tot un seguit de mesures extraordinàries com incrementar els títols disponibles i les llicències d'ús de la plataforma.

Nou carnet temporal
Però sens dubte la decisió més rellevant ha estat la creació d'un carnet de biblioteca temporal per a que tota la ciutadania pugui tenir accés a la plataforma eBiblio, fins i tot a aquells que actualment no disposen del carnet de la biblioteca.

A través d'un formulari web, els ciutadans majors de 14 anys que ho desitgin, podran sol·licitar un carnet de biblioteca temporal (de 3 mesos de durada) i immediatament se'ls facilitarà un número que els permetrà tenir accés a aquests serveis digitals.

Quan la Biblioteca municipal de Ripollet torni a obrir, aquells usuaris que hagin creat el seu carnet temporal podran passar a recollir-lo físicament per l'equipament. Recordem que la Biblioteca municipal de Ripollet continua atenent consultes i dubtes a través del seu correu electrònic b.ripollet@diba.cat i a través de les seves xarxes socials. També els recordem que mentre duri l'estat d'alarma, es recomana NO utilitzar les bústies de devolució exteriors i es demana a la ciutadania que NO retorni els documents que actualment tingui en préstec, restant renovats automàticament.Més imatges:
ImgBox1

24/3/2020


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email

Continguts relacionats amb aquest:
- El servei de prÚstec virtual a la Biblioteca de Ripollet creix un 340% [NotÝcies]

ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ