Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Un projecte ocupacional de Ripollet Impulsa atén persones aturades de Sintermetal

Imatge
Es treballen aspectes tant personals i emocionals com professionals, amb persones a l'atur de Sintermetal, però també d'altres empreses vinculades o de sectors que s'hagin vist afectats per les conseqüències de la COVID-19.

L'Àmbit de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Ripollet, a través d'un programa específic d'orientació desenvolupat a mida, està fent el seguiment i posant en marxa itineraris d'ocupació individualitzats amb les persones que el passat mes de setembre es van quedar a l'atur, amb el tancament de l'empresa Sintermetal. Cinc de les 10 persones amb les que inicialment es va contactar ja han iniciat el programa d'orientació, quatre han trobat feina i una està en situació de baixa. El programa també està obert a altres persones en atur de sectors afectats per la COVID-19, especialment, el del metall.

El programa es va iniciar el passat mes de febrer i s'allargarà durant tot l'any, amb l'atenció per part d'una tècnica d'orientació i el suport d'una tècnica d'empresa. Actualment, les cinc persones d'aquest col·lectiu que es van mostrar interessades a participar en aquest programa d'orientació laboral estan sent ateses des del Servei, combinant accions telemàtiques amb d'altres presencials, en modalitat individual i grupal. A partir dels seus interessos i tenint en compte els seus perfils professionals, s'han establert una sèrie d'acords i objectius a curt i llarg termini dissenyant un full de ruta per treballar continguts i dotar-les de les eines i recursos necessaris per millorar la seva ocupabilitat i retorn al mercat laboral.

El programa inclou una fase de contenció emocional per treballar els aspectes personals que poden estar influint en la recerca de feina de les persones, tenint en compte l'impacte que la COVID-19 ha tingut en les seves vides laborals. D'altra banda, el programa contempla un acompanyament professional molt acurat d'aproximació de les persones al teixit empresarial per tal d'aconseguir un coneixement entre les empreses i les persones participants, amb la màxima personalització, potenciant així les seves possibilitats d'inserció.

Aquest programa d'orientació específic també inclou l'atenció a altres col·lectius, com ara personal d'empreses vinculades amb Sintermetal, que també s'hagin vist afectats pel seu tancament en forma d'ERTE, ERE, reducció de jornada laboral o modificació de condicions, i personal d'empreses del sector del metall o d'altres sectors que s'hagin vist afectades per les conseqüències de la crisi provocada per la COVID-19. S'espera que ben aviat, dues persones més que no són de Sintermetal iniciïn itinerari d'orientació.

Amb aquest programa d'orientació l'Ajuntament de Ripollet vol treballar de forma concreta i especialitzada amb les persones del municipi que s'han vist afectades per la crisi sociolaboral ocasionada per la pandèmia de la COVID-19 i espera poder realitzar una vintena d'itineraris d'orientació durant el 2021. Per a més informació, poden contactar al telèfon 935 807 642, o per correu electrònic a orientacio@ripollet.cat.14/4/2021


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


Continguts que el poden interessar:
- Ripollet gaudeix de comerç a la fresca per celebrar l'estiu .
- L'atur baixa en 90 persones el mes de maig a Ripollet.
- Lliurats els Premis a la Innovació 2020.
- Oberta la preinscripció per al Programa de Formació i Inserció 2021-20 ...
- #ESSRipollet: Jornada per l'economia social i solidària.
- L'atur baixa un 1,9% el mes d'abril a Ripollet, més que a la mitjana d ...
- Suport municipal a la digitalització del comerç de proximitat.
- La UCR inicia la campanya "Paraules juganeres" coincidint am ...
- Celebrada la primera sessió de treball per idear el futur Viver d'empr ...
- L'atur augmenta en 4 persones el març a Ripollet.
ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ