Ombra esquerra
Escut de Ripollet
[r]
ipollet
a | a | a
Imatge de Ripollet
  Inici |
| | PlÓnol
[Ocupaciˇ]
   Departaments
      Administració
      Regidoria de Treball
   Edicions
   Fitxa
   Equipaments Ocupaciˇ
      Aules
      Servei d'Ocupaciˇ Local
      Tallers
   Ocupaciˇ virtual
      Correu a Ocupaciˇ
      Impresos
      eFactura
      Contractaciˇ P˙blica
      Licitaciˇ Electr˛nica
   Publicacions oficials
      Acords
      Bans, ordenances i reg.
      Edictes i anuncis
   Serveis
      Activitats ocupacionals
      Noves cases oficis
   Memòria d'actuacions
      Presentaciˇ
      Escoles taller
      Obres i serv. int. social
      Tallers d'ocupació
   Projectes en curs
Oberta la preinscripció per al Programa de Formació i Inserció 2021-2022

Imatge
Donat l'èxit del curs actual, l'oferta formativa dels PFI continuarà vinculada a tasques de cultiu i jardineria i a cuina i càtering, en el marc del projecte Ripollet Vital. El 88% del l'alumnat d'aquest curs ha presentat la sol·licitud per continuar estudiant cicles formatius.

El Programa de Formació I Inserció - PFI, que es va iniciar l'octubre de 2020 amb dues noves especialitats - Auxiliar d'hoteleria: cuina i càtering i Auxiliar de vivers i jardins- mantindrà pel curs vinent l'oferta formativa. Les noves especialitats s'emmarquen en el projecte Ripollet Vital, que vol desplegar una nova línia formativa i ocupacional vinculada al cultiu de la vinya i al vi, així com a aspectes com la sostenibilitat, el producte de proximitat i la visió de gènere. Ripollet Impulsa ja ha obert les preinscripcions del jovent que vol participar en el PFI 2021 - 2022. Durant els mesos de juny i juliol realitzaran el procés selectiu de les 15 places disponibles per a cada especialitat formativa, amb la previsió d'iniciar els cursos durant el mes de setembre. Aquest curs, han participat un total de 30 alumnes i 4 de cada 5 han manifestat la seva voluntat de continuar estudiant.

Malgrat la situació de la Covid-19, els PFI s'han desenvolupat amb certa normalitat aquest curs, utilitzant recursos formatius en línia i mantenint totes les mesures de seguretat, sobre les quals han rebut formació, a l'hora d'utilitzar les aules de cuina i els espais d'horta i jardineria. L'alumnat també ha realitzat diferents sortides i accions de coneixement de l'entorn, ha rebut visites i xerrades d'empreses locals i han participat activament en activitats com la lectura del 8M al Teatre Auditori del Mercat Vell o la visita a la Fira 'Connecta't a l'FP'.

La formació professional en l'àmbit de cuina i càtering ha permès l'aprenentatge en tècniques de preelaboració, processos d'elaboració culinària i preparació i muntatges de càtering. En el cas de vivers i jardins, aquests estudis capaciten per dur a terme tasques auxiliars en cultius, en producció de planta en hivernacles o en centres de jardineria, col·laborant en la preparació del terreny i en la implantació i manteniment de jardins, parcs i zones verdes, així com rebre i condicionar flors i plantes. Aquest any ha permès recuperar gran part de la zona d'horta de Ripollet, ubicada al costat del polígon industrial del Molí d'en Xec.

Actualment, l'alumnat està realitzant el període de pràctiques a les empreses, completant el currículum del PFI de 180 hores en centres de treball. Ca destacar el gran nombre d'empreses locals que ha volgut formar part del PFI, per tal que l'alumnat pugui combinar la formació amb l'experiència, així com a les entitats que, desinteressadament, han ajudat en la tasca formativa.

A més, els i les joves del PFI han estat preparant-se per a les proves trimestrals i l'avaluació extraordinària que els permet l'accés a inscriure's a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Aquest any ha presentat la sol·licitud el 88% de l'alumnat.

Ripollet Impulsa ja ha obert les preinscripcions del jovent que vol participar en el pròxim PFI 2021 - 2022. Durant els mesos de juny i juliol realitzarem el procés selectiu de les 15 places disponibles per a cada especialitat formativa, amb la previsió d'iniciar els cursos durant el mes de setembre.

Les persones de 16 a 21 anys interessades a inscriure's poden fer-ho a l'adreça electrònica formacio@ripollet.cat o bé trucant al telèfon de Ripollet Impulsa 935 807 642.

Més imatges:
ImgBox1 ImgBox2

7/6/2021


Ombra inferior

[Icona impressora] Consultar la versió per imprimir.
[Icona email] Envia aquesta informació per email


Continguts que el poden interessar:
- Ripollet gaudeix de comerç a la fresca per celebrar l'estiu .
- L'atur baixa en 90 persones el mes de maig a Ripollet.
- Lliurats els Premis a la Innovació 2020.
- #ESSRipollet: Jornada per l'economia social i solidària.
- L'atur baixa un 1,9% el mes d'abril a Ripollet, més que a la mitjana d ...
- Suport municipal a la digitalització del comerç de proximitat.
- La UCR inicia la campanya "Paraules juganeres" coincidint am ...
- Celebrada la primera sessió de treball per idear el futur Viver d'empr ...
- Un projecte ocupacional de Ripollet Impulsa atén persones aturades de ...
- L'atur augmenta en 4 persones el març a Ripollet.
ripollet.cat

SEU-e Ripollet
PAME
Ombra inferior
Ombra dreta

Desenvolupa i redacta: Serveis informàtics & Regidoria de Comunicació  |  2008 © Ajuntament de Ripollet - 93 504 60 00

Amb el suport i confinanšament de:

Consell Comarcal      Diputaciˇ de Barcelona      Fons Europeu

Generalitat de Catalunya      Ministerio de Trabajo y Seguridad Social      Servei CatalÓ Ocupaciˇ